Siirry sisältöön

Julkaisemme tällä sivuilla työkaluja, joita sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäjät ja tuottajat voivat ottaa käyttöönsä.

Työkaluilla tarkoitetaan tässä asiakas- ja potilasturvallisuuden johtamista, osaamista sekä tiedon levitystä edistäviä ja tukevia työkaluja ja tuotteita. Ne ovat esimerkiksi toimintamalleja, toimintatapakuvauksia, prosessikuvauksia, suosituksia, tarkistuslistoja, mittareita, oppaita, ohjeita tms. Työkalut on suunnattu johdolle, ammattilaisille, asiakkaille ja potilaille tai koko väestölle.

Työkalut on laadittu Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen yhteistyöverkostoissa. Julkaisemme myös muiden laatimia työkaluja.

Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen logolla varustettuja tuotteita/työkaluja, tarkistuslistoja ja mallikuvauksia saa käyttää sellaisenaan. Hyvinvointialueet ja muut organisaatiot saavat soveltaa niitä omaan käyttöönsä ja vaihtaa niihin omat tunnisteensa.

Lähdeviitteenä mainitaan se keskuksen verkkosivu, jossa alkuperäinen tuote on julkaistu ja päivämäärä, jolloin tuote on sivulta ladattu. Lähdeviite auttaa jäljittämään siteeratun version, jos ja kun sivulla olevaa tuotetta päivitetään.

Kuvauksia ja toimintamalleja

Mittareita

Ehdota työkalua

Anna palautetta työkaluista.