Siirry sisältöön
Uutiset

Satasairaalan anestesiologian ja tehohoidon yksikkö on nuorten lääkärien paras perehdyttäjä

Satasairaalan anestesologian ja tehohoidon yksikön erikoislääkäri Tanja Ahtiainen vastaanotti palkinnon, jonka hänelle luovuttivat Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen johtaja Tuija Ikonen, Nuorten Lääkärien Yhdistyksen puheenjohtaja Riku Metsälä ja Suomen Lääkäriliiton koulutuspäällikkö Sami Heistaro

Satasairaalan anestesiologian ja tehohoidon yksikössä tieto parhaan perehdyttäjän tunnustuksesta otettiin vastaan tyytyväisenä. Yksikön ylilääkäri Aleksi Lahti korostaa, että erikoistuvien lääkärien perehdytykseen ja koulutukseen on panostettu systemaattisesti monin tavoin.

Parhaan perehdyttäjän tunnustuksen ja kunniakirjan vastaanotti Lääkäripäivillä 24.1. koulutusvastaava, erikoislääkäri Tanja Ahtiainen, joka on ollut luomassa koulutusohjelmaa.

”Keräämme aktiivisesti palautetta koulutettavilta siitä, mitä osaamista he tarvitsevat”, Ahtiainen kertoo.

Valinnan parhaasta perehdyttäjästä tekivät Nuorten Lääkärien Yhdistys, Suomen Lääkäriliitto ja Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus.

”Riittävän kattava perehdytys mahdollistaa itsenäisen ja turvallisen työskentelyn uudessa työympäristössä. Koulutuspaikoissa perehdytyksellä on myös tärkeä rooli työpaikan koulutuskäytänteiden esittelyssä ja tarkoituksenmukaisen koulutuksen suunnittelussa työjaksolle”, toteaa Nuorten Lääkärien Yhdistyksen koulutuspaikkakyselyvastaava, terveyskeskuslääkäri Maria Lagus.

”Hyvä perehdytys on potilasturvallisuusteko ja paras tervetulotoivotus työuraa aloittavalle lääkärille”, sanoo potilasturvallisuuden professori Tuija Ikonen Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksesta.

”Laadukas perehdytys kertoo osaltaan yksikön panostuksesta koulutukseen, ja siihen liittyy usein laajempi kokemus hyvästä työilmapiiristä. Hyvä perehdytys jää saajansa mieleen ja edistää toimipaikan positiivista työnantajakuvaa”, korostaa Lääkäriliiton koulutuspäällikkö Sami Heistaro.

Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus on julkaissut verkkosivuillaan muistilistan, josta löytyvät potilasturvallisuuden kannalta olennaiset perehdytettävät asiat.

Lue tiedote