Siirry sisältöön
Uutiset

Sote-yritykset keskustelivat asiakas- ja potilasturvallisuuden yhteisestä tavoitteesta


Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus järjesti 24.11.2023 kutsutilaisuuden Suomen suurimmille terveys- ja hoivayrityksille. Tilaisuuteen osallistui 18 yksityistä sote-palvelujen tuottajaa ja muuta yritystä.

Tilaisuudessa esiteltiin Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen toimintaa ja STM:n kansallista asiakas- ja potilasturvallisuusstrategiaa 2022-2026 sekä keskuksen tarjoamaa toimeenpanon tukea. Lisäksi pidettiin tietoiskut suunnitelmasta ”Sote-ilmoitusmenettelyt älykkäästi hyötykäyttöön” ja valmistelussa olevasta lääkitysturvallisuuden valtakunnallisesta asiantuntijakuvauksesta, joka julkaistaan 18.1.2024.

Tilaisuudessa kuultiin osallistujien puheenvuoroja siitä, miten yksityiset tuottajat toimeenpanevat asiakas- ja potilasturvallisuusstrategiaa, mitä yhteistyötä tavoitteiden edistämiseksi toivotaan ja millaisia tarpeita heillä on sekä millaista tukea he arvostaisivat toimeenpanossa.

Esimerkkinä tuesta yksityisille palveluntuottajille on hyvinvointialueiden käyttöön tarkoitetusta itsearviointityökalusta muokattu myös versio, joka soveltuu yksityisille organisaatioille ja työyksiköille. Työkalun avulla voidaan seurata ja suunnitella kansallisen asiakas- ja potilasturvallisuusstrategian toteuttamista. Ensimmäiset yksityiset organisaatiot ovat jo ottaneet työkalun käyttöön. Työkalun voi pyytää osoitteesta noharm(a)ovph.fi.

Keskustelua käytiin myös asiakas- ja potilasturvallisuuden osaamisen varmistamisesta. Tätä edistetään strategian mukaisesti suunnittelussa olevilla yhteistyöalueiden asiakas- ja potilasturvallisuuden koulutuksen osaamiskeskuksilla ja pohjoismaisessa yhteistyössä laadittavalla asiakas- ja potilasturvallisuuden osaamisen ja taitojen viitekehyksellä.

Lisätietoja: Hanna Toiviainen, ohjelmapäällikkö, hanna.toiviainen(a)ovph.fi, p. 040 485 5493 ja Tuija Ikonen, johtaja, tuija.ikonen(a)ovph.fi.