Siirry sisältöön
Tiedotteet

Tiedote: Mielenterveyden häiriöiden ja päihteiden käytön aiheuttamat turvallisuusriskit esillä seminaarissa Vaasassa


Asiakas- ja potilasturvallisuuden IV kansallinen seminaari järjestetään 1.‒2. syyskuuta Vaasassa teemalla ”Mielenterveyden häiriöiden ja päihteiden käytön aiheuttamat turvallisuusriskit ja niiden ennaltaehkäisy”. Seminaari on ilmainen ja avoin kaikille ja siihen voi osallistua myös etänä.

Seminaarin pääpuhuja on L. Greg Cunningham, CEO, American Case Management Association, aiheenaan Case Management – U.S. History, Evoluation and Outcomes. Case manager -toimintamalli on hyödyksi silloin kun tarvitaan monen eri alan palveluja.

Seminaarin ohjelmaan voi tutustua keskuksen verkkosivulla. Seminaarin järjestää Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus.

Sote-palvelujen kuumemittari

Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen johtaja ja potilasturvallisuuden professori Tuija Ikonen sanoo, että sote-palvelujen kuumemittarina voidaan pitää haavoittuvien ryhmien palvelutarpeeseen vastaamista.

– Monialaisia palveluja tarvitsevat sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakkaat ovat riskissä jäädä muita heikompaan asemaan. Tämä on myös asiakas- ja potilasturvallisuuskysymys mitä suurimmassa määrin, Ikonen pohtii.

MIELI ry:n kehitysjohtaja Kristian Wahlbeck toimii puheenjohtajana 2.9. seminaarin osiossa ”Päihde- ja mielenterveysasiakas osana ympäröivää yhteiskuntaa”. Hänen mukaansa itsemurhien ja itsetuhoisuuden ehkäisy on osa potilasturvallisuutta.

– Kun potilasturvallisuutta tarkastellaan laajasti, syntyy myös mahdollisuuksia itsemurhien ja mielenterveyden ongelmien ehkäisyyn, Wahlbeck sanoo.

Seminaariin on ilmoittautunut lähes 500 osallistujaa. Päivien ohjelmaa pääsee seuraamaan myös Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen verkkosivuilta löytyvien Teams-linkkien kautta.