Siirry sisältöön
Blogi

Tuija Ikosen blogikirjoitus: Tervetuloa Turvamaan hyvinvointialueelle!


Ajatuksetkin nousivat siiville lennolla Helsingistä Kööpenhaminaan.

Hyvä potilaamme, tervetuloa Turvamaan hyvinvointialueen yhteispäivystykseen!

Olen vuorovastaava Aulis Apunen. Minä ja henkilöstöni huolehdimme turvallisuudestasi ja palvelusta tämän päivystyskäynnin aikana. Ilmoittautuessasi pyydämme Sinua tutustumaan turvallisuusohjeisiimme.

Aloitamme hoidon tarpeen arvioinnin mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä tarvittavien tutkimusten tekemisen ja hoidon suunnittelun.

Päivystävänä erikoislääkärinä tällä käynnillä Sinua hoitaa Nestori Noheva ja yleislääkärinä toimii Tyyni Taitonen. Kerromme Sinulle hoitosuunnitelmastasi ja ohjaamme Sinut tarvittaessa päivystystoimenpiteeseen tai opastamme jatkohoitoyksikköön. Jos Sinulla on kysyttävää, autamme mielellämme mieltä askarruttavissa asioissa.

Toivotamme Sinulle kivutonta ja turvallista oloa päivystyskäynnin aikana ja pikaista paranemista. Tervetuloa uudelleen akuutin hoidontarpeen ilmaantuessa.  

Hyvä potilaamme, tervetuloa Turvamaan päiväkirurgian yksikköön!

Olen vastaava hoitaja Liina Leikkuri. Minä ja henkilöstöni huolehdimme leikkauksesi turvallisuudesta ja sujumisesta tämän päiväkirurgisen toimenpiteen aikana.

Aivan ensimmäiseksi pyydämme Sinua tutustumaan leikkausyksikkömme turvallisuusohjeisiin. Löydät ne tuloaulasta ilmoittautumistiskiltä.

Varauduthan siihen, että hoitosi alkaa henkilöllisyyden tunnistamisesta. Pyydämme sinua myös kertomaan käytössä olevat lääkkeet ja mahdolliset allergiat.

Tänään anestesialääkärinä toimii Untamo Uuttera ja leikkaavana kirurgina Varma Veisterä. Kokenut leikkaustiimimme huolehtii turvallisesta anestesiasta ja toimenpiteestä sekä leikkauksenjälkeisestä seurannasta heräämössä. Käytämme kirurgista tarkistuslistaa varmistaaksemme turvallisuuden toimenpiteen kuluessa.

Tulemme kertomaan Sinulle hoidon etenemisestä kaikissa vaiheissa ja kotiutuessasi annamme suullisesti ja kirjallisesti jatkohoito-ohjeet. Vastaamme mielellämme kysymyksiin tämän päiväkirurgisen hoitojakson aikana, ja sen jälkeenkin voit olla yhteydessä yksikköömme.

Annathan palautetta, jos joku hoidossa on jäänyt askarruttamaan mieltäsi. Toivotamme Sinulle onnistunutta leikkausta ja kivutonta ja nopeaa toipumista. Tervetuloa uudelleen kirurgisen hoidon tarpeen ilmaantuessa.

Hyvä asiakkaamme, tervetuloa hyvinvointialueen lastensuojelun palveluihin!

Tänään teitä palvelee sosiaalityöntekijä Salli Suojanen. Tehtäväni on huolehtia lakisääteisistä oikeuksistanne ja varmistaa lapsenne ja perheen kaikinpuolinen turvallisuus…

Ja sitten olimmekin turvallisesti perillä.

———

Tuija Ikonen, johtaja, Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus

Blogin kirjoittaja osallistui Kööpenhaminassa Pohjoismaiden potilasturvallisuustyötä tekevien kansallisten toimijoiden kokoontumiseen.

Lue keskuksen muut blogikirjoitukset täältä!