Siirry sisältöön
Uutiset

Asiakas- ja potilasturvallisuusstrategian toimeenpanoa valmistellaan


Konkreettisia tekoja ja aikatauluja strategian toimeenpanemiseksi esiteltiin suunnitteluryhmien toisessa tapaamisessa 13.5.2022. Tapaamisen keskusteleva ja vuorovaikutteinen ilmapiiri lisäsi ymmärrystä eri asioiden yhteyksistä ja selvensi askelmerkkejä jatkotyölle ’tiekarttojen’ valmistelussa. Seuraava tapaaminen on marraskuussa. Ryhmien puheenjohtajat kokoontuvat elokuussa ja lokakuussa.

Strategiaa tehtiin tunnetuksi huhti-toukokuussa

Olemme esitelleet strategiaa tapaamisissa seuraavien sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kanssa: Suomen Hammaslääkäriliitto, Suomen Lääkäriliitto, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen Sairaanhoitajat ry, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry, Suomen Kuluttajaliitto ry, Hyvinvointiala HALI ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto JHL ry. Tapaamiset jatkuvat kesäkuussa.

Strategiaa ja kustannuksia eri hyvinvointialueilla olemme tehneet tunnetuksi myös lehtikirjoitusten kautta. Niissä on kerrottu, miten terveydenhuollon turvallisuuspoikkeamien lisäkustannukset (yli miljardi €/v, VTV 7/2021) jakautuvat eri hyvinvointialueille ja että sen päälle tulevat vastaavat sosiaalihuollon asiakasturvallisuuden pettämisen lisäkulut.

Kirjoituksia on ollut seuraavissa lehdissä: Etelä-Suomen Sanomat, Helsingin Sanomat, Savon Sanomat, Kauppalehti, Etelä-Saimaa, Keskisuomalainen, Kaleva ja Vasabladet. Lisää kirjoituksia on pyydetty.

Apua ja tukea hyvinvointialueiden valmisteluun

Tarjoamme apua ja tukea hyvinvointialueiden valmisteluun asiakas- ja potilasturvallisuusasioiden sisäistämiseksi. Turvallisuusasiat olisi hyvä huomioida myös hyvinvointialueiden johtamisen rakenteissa, omavalvonnassa ja sopimusohjauksessa. Tuotamme tätä varten materiaalia ja tulemme mielellämme kertomaan asiasta ja strategian toimeenpanosta hyvinvointialueiden päättäjille, johdolle ja asiantuntijoille.

Ota yhteyttä ohjelmapäällikkö Hanna Toiviaiseen, hanna.toiviainen(a)ovph.fi.

STM:n viestintäkampanja strategiasta on käynnistymässä

Seuraa sosiaali- ja terveysministeriön some-kanavia ja jaa päivityksiä!

Facebook, Twitter, LinkedIn